Виноробний комплекс Чизай заснований у 1995 році в місті Берегове Закарпатської області, в мальовничому урочищі Чизай, де Україна межує з Угорщиною. Завод зведений буквально «з нуля» із застосуванням найпередовіших технологій в галузі будівництва та виноробства.
На сьогодні Завод Чизай - це сучасний промисловий виноробний комплекс повного циклу виробництва, до складу якого входять власні виноградники, завод первинного виноробства (на якому відбувається переробка винограду та виготовлення вин), завод вторинного виноробства (де готову продукцію розливають у пляшки), виносховища, дегустаційні зали, офісні та складські приміщення.
Готова продукція випускається під декількома зареєстрованими торговими марками: Чизай, Chateau Chizay, Wine Berry і користується заслуженим попитом не тільки в Україні, а й уКазахстані, Угорщині, Чехії, Израїлі, Нигерії, США та Австралії.
Для популяризації виноградних вин, підвищення культури споживання вина на території виноробного комплексу Чизай у вересні 2010 року був відкритий вишуканий Дегустаційний зал площею 90 кв.м, який вміщає одночасно до 50 гостей. Через два роки гостинно відчинив свої двері Музей виноградарства і виноробства.
У 2012 році в тісній співпраці з Музеєм Замок «Паланок» у Мукачеві на Закарпатті, безпосередньо на території замку в старовинному княжому винному підвалі відкритий Дегустаційний зал «Чизай» та фірмовий магазин готової винопродукції нашої торгової марки.

Виноградники Чизай

Виноградники ЧизайМісце розташування підприємства було обрано не випадково. Закарпаття з давніх часів відоме своїми славними виноробними традиціями. Природа обдарувала цей край благодатним кліматом і родючими грунтами. Схили багатих мінералами вулканічних гір, на яких росте наш виноград, і оптимальний потік сонячного тепла надають винятковий смак і аромат закарпатським винам Чизай.
Висаджувати свої виноградники ми почали у 2006 році. Сьогодні доглядаємо за мільйоном саджанців на земельних ділянках загальною площею більш ніж 260 га, розташованих в Берегівському, Іршавському та Мукачівському районах Закарпатської області.
Ми вирощуємо білі, рожеві і червоні європейські сорти винограду, у тому числі Рислінг Рейнський, Мускат Оттонель, Мюллер Тургау, Трамінер рожевий, Мерло, Каберне Совіньйон та інші. Унікальні сприятливі природні умови, працьовитість виноградарів і виноробів, які протягом багатьох століть передають з покоління в покоління традиції і секрети професії, створюють надзвичайний нектар із закарпатських виноградників.
Завод первинного виноробства
Завод первичного виноделияПрийом та переробка винограду, виробництво і зберігання виноматеріалів відбувається на заводі первинного виноробства, який знаходиться в селі Оросіево Берегівського району Закарпатської області, на відстані 25 кілометрів від Берегово.
Завод оснащений 3-ма лініями, здатними переробляти до 100 тонн винограду за годину. Одна лінія використовується для прийому і переробки винограду європейських білих сортів винограду, друга - для червоних, а третя - для ізабельних сортів. Для того, щоб у процесі переробки та бродіння зберегти у вині неповторний смак і аромат винограду, завод оснащений новітнім технологічним обладнанням, за допомогою якого строго регулюється температура бродіння мезги і сусла, а також унеможливлюється механічний вплив на виноград в процесі його переробки. Стекателі, пневматичні преси та насоси відповідають найвищим вимогам, які застосовуються у Європі для подібних технологій.

Завод вторинного виноробства

Виробництво вина ЧизайЗавод вторинного виноробства, на якому зберігаються вина і відбувається їх розлив у пляшки, розташований в місті Берегове на території площею 1,88 га. Славна історія цього міста налічує майже тисячоліття. Здавна ці землі належали угорським королям, а на схилах стародавніх гір в околицях Берегово сотні років вирощують виноград. Завдяки унікальному географічному розташуванню Берегово - найтепліший регіон Західної України.
У виносховищі Заводу Чизай може одночасно перебувати до 9 млн. літрів вина, а оптимальна температура зберігання вин досягається за допомогою автоматизованих кліматичних установок.
Розлив готової продукції відбувається на двох лініях. У травні 2013 року проведено переоснащення цеху розливу – встановлена нова лінія розливу, що складається з вузлів і автоматів провідних європейських виробників. Її продуктивність - 7000 пляшок/годину, другої - 4500 пляшок/годину.
Технологічні умови виробництва, якість сировини і готової продукції строго контролюються на всіх рівнях заводськими лабораторіями та державними органами.
Протягом усіх років розвитку підприємства з метою отримання об'єктивної та незалежної оцінки якості продукції, вина СП «Айсберг» ЛТД беруть участь в спеціалізованих престижних конкурсах, де незмінно отримують вищі нагороди і високі відгуки членів журі та фахівців-виноробів. Крім того, підприємство проходить щорічну добровільну атестацію на відповідність вимогам екологічної безпеки ISO 14024 (ДСТУ ISO 14024).
Не дарма кажуть, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути! Тому пропонуємо спробувати наші вина і скласти про них особисту думку. Запрошуємо відвідати наші дегустаційні зали!
Завітайте до нас в гості і ви дізнаєтесь багато нового і цікавого про захоплюючий світ вин «Чизай», доторкнетеся до таїнства виробництва цього благородного напою.